dilluns, 18 d’octubre del 2010

ESTADA AL CAMP D'APRENENTATGE "ES PALMER"

Els dies 14 i 15 d'octubre varen fer una estada al Camp d'Aprenentatge "Es Palmer".
Varen realitzar un recorregut per la Salinera, el Salobrar (flora i fauna), sistema dunar a la platja d'es Trenc i per acabar visitàrem les instal.lacions dels Banys de la Font Santa, on pogueren gaudir de la piscina amb aigües termals. El darrer dia férem el joc de toca-toca i observació amb les lupes binoculars de possidònia, sal, arena, artèmies,... i per últim visitàrem el Centre d'Interpretació de Cabrera.

1 comentari:

  1. Les dues classes de 5è de l'escola varem anar dos dies a fer activitats al camp d'aprenentatge es Palmer.

    El primer dia vàrem partir d'Alaró amb autocar i quan vàrem arribar deixarem les motxilles i berenàrem.

    Després de berenar vàrem fer grups de treball i ens donàren uns prismàtics i dues llibretes que ens explicaven com funciona la salinera des salobrar i un altre amb informació de la platja des Trenc.

    Agafàrem l'autocar i anàrem cap a la salinera, on ens ensenyaren com funciona la fàbrica de sal, les seves màquines, els tipus de sal... Ens va cridar molt l'atenció les enormes muntanyes de sal.

    Continuàrem amb l'explicació dels diferents estanys en el procés d'elaboració de la sal des de la mar fins al seu consum.

    Caminàrem pel salobrar i aprofitàrem per veure algunes espècies d'animals amb els prismàtics, com per exemple, una bandada de flamencs.

    Per fi, arrivàrem a sa platja des Trenc, on ens explicàrem el funcionament del sistema dunar i característiques de la vegetació. Dinàrem i continuàrem cap als banys de sant Joan de la Font santa, on prenguerem un bany a les aigües termals. Va ser molt divertit!

    Després tornàrem al camp d'aprenentatge, vàrem sopar de pilotes i ensalada d'arròs i al vespre vérem una vetllada abans d'anar-nos a dormir.

    Al dia següent vàrem berenar de llet de cabra amb cacao i coca i ens preperàrem el berenar d'entrepans de paté, de confitura o d'oli.

    En Pere ens va fer una presentació de fotografies de com ha anat canviant es Salobrar al llarg dels anys. Ferem un joc de toca-toca amb restes de platja i miràrem per les lupes.

    Acabàrem l'estada dels dos dies anat al centre d'interpretació de Cabrera, on vèrem molts de peixos i animals marins molt divertits.

    Ens despedirem dels monitors i tornàrem amb l'autocar cap a casa nostra.

    Esperam poder tornar molt aviat.

    ResponElimina